100 jaar watersport in Limburg Bekijk groter

Boek - 100 jaar watersport in Limburg

Nieuw product

"100 jaar watersport in Limburg", geschreven door auteur en TV journalist Wiel Verlinden.

Het boek beschrijft de rijke geschiedenis van 100 jaar watersport in Limburg in zijn algemeen, maar ook met aandacht voor de grondleggers van de rijke Limburgse watersport historie tot en met de huidige opvolgers.

Het boek is rijk geïllustreerd met uniek fotomateriaal.

Meer details

19 stuk(s) op voorraad

€ 29,95 incl. btw

Meer informatie

De auteur en TV journalist Wiel Verlinden groeit op en woont nog steeds aan de oevers van de Limburgse Maas. Vanaf de zestiger jaren maakt hij de rasante ontwikkeling van de Maasplassen en de toen nog jonge watersport bewust mee.

Met een voorliefde voor maritieme thema´s brengt zijn werk als programmamaker voor de Duitse televisie hem aan boord van de meest bijzondere zeiljachten ter wereld. Ook ontwikkelt en maakt hij voor de WDR diverse watersportseries.

De liefde voor de zeilsport in zijn eigen provincie en de vele mogelijkheden hier, laten hem echter nooit los.
Zijn recente boek: “100 jaar Watersport in Limburg” is vooral een hommage aan de pioniers en ondernemers zijn die de waterrecreatie en de jachtbouw in Limburg groot gemaakt hebben.

Behalve de geschiedenis van het ontstaan en de ontwikkeling van de Maasplassen vertelt zijn boek het verhaal van die bijzondere pioniers en jachtbouwers als Jan Peulen, Herman Somers, Koos Hermus en niet op de laatste plaats het succesverhaal van Jac. Linssen. Verder geven watersportondernemers zoals Arie Drenth, Perry Houkes en Rob Vrolijks hun visie op een veelbelovende toekomst van de watersport.

Het lijvige boekwerk – 220 bladzijden en hardcover - is rijk geïllustreerd met uniek fotomateriaal.
Een “must have” voor iedereen die van Limburg en van waterport houdt.